Piękno wolnego rynku :-)
Żadnych US, żadnych sanepidów, żadnych chorych kontroli jakości i tysiąca urzędników nad głową a mimo to wszyscy żyją.
Czekam na normalne czasy w Polsce.
Odgłos pocieranych o siebie szpachelek powoduje u mnie gęsią skórkę :/
napisał:
w Nowym Targu też są dobre tradycyjne lody!!! Co prawda nie widać jak przyżądzają ale są naturalne.
napisał:
Prawdę mówiąc to nie ma czegoś takiego jak lody naturalne. Baza tych robionych samodzielnie składa się z mleka, śmietany, mleka w proszku, żółtek jaj (do niektórych lodów) i stabilizatorów, choć znam produkty z których powstaje baza składająca się z mleka wody i mixu mleka w proszku i stabilizatorów (w jednym opakowaniu) + inne wykonanie , a jakościowo dno.Do bazy możesz dodać co tylko chcesz - orzechy, pistacje, owoce, chałwę, no wszystko co ci smakuje, to da się zrobić lód o takim smaku. Faktem jest, że lody własnej produkcji o ile są robione dobrze nie mają konkurencji w postaci znanych marek producentów lodów.
Piękno wolnego rynku :-) Żadnych US, żadnych sanepidów, żadnych chorych kontroli jakości i tysiąca urzędników nad głową a mimo to wszyscy żyją. Czekam na normalne czasy w Polsce.
Jak to mówił Shrek na początku pierwszego filmu, no to se jeszcze poczekasz :)
Tajlandia! Byłem i jadłem.
to ma być lód?
Pojadę tam:) W końcu zrobi mi ktoś loda :)
Odgłos pocieranych o siebie szpachelek powoduje u mnie gęsią skórkę :/
w Nowym Targu też są dobre tradycyjne lody!!! Co prawda nie widać jak przyżądzają ale są naturalne.
Prawdę mówiąc to nie ma czegoś takiego jak lody naturalne. Baza tych robionych samodzielnie składa się z mleka, śmietany, mleka w proszku, żółtek jaj (do niektórych lodów) i stabilizatorów, choć znam produkty z których powstaje baza składająca się z mleka wody i mixu mleka w proszku i stabilizatorów (w jednym opakowaniu) + inne wykonanie , a jakościowo dno.Do bazy możesz dodać co tylko chcesz - orzechy, pistacje, owoce, chałwę, no wszystko co ci smakuje, to da się zrobić lód o takim smaku. Faktem jest, że lody własnej produkcji o ile są robione dobrze nie mają konkurencji w postaci znanych marek producentów lodów.
W Azji jedza robaki, pajaki, suszone na sloncu ryby i owoce morza, sosy z fermentowanych produktow i zyja dluzej i zdrowiej niz w Europie.
Znając unię to zaraz ta pani by miała postawione jakieś zarzuty...
Jak to zrobić,jakie składniki,gdzie to tak wogule robią?
Dodałem to wcześniej :( http://ywatory.pl/4068196/Lody-robione-na-miejscu