Modne fryzury

Lista komentarzy

  1. reizer napisał:

    W USA tak, w Polsce tańszy jest zwykły jęczmień, wystarczy czytać etykiety.

  2. atheist napisał:

    Guzik prawda. Sam warzę od kilku lat piwo. Wyłącznie se słodu jęczmiennego. Owszem, pianka jest dość trwała, ale nigdy nie zostaje na ściankach.

  3. Quet napisał:

    coraz więcej koncernów używa zamiast chmielu, żółci zwierzęcej która jest równie gorzka... smacznego

  4. Addamas napisał:

    Dlatego nie pijcie tego co reklamują w TV ;)

  5. LoRek napisał:

    Powiedzcie mi gdzie w polce kukurydza jest tańsza od jęczmienia ?

  6. ch47 napisał:

    Kiedyś i oranżada była lepsza ,nie mówiąc o lemoniadzie

  7. seybr napisał:

    Mój kumpel robi dobry browar. Za dwa tygodnie w butelki a po 4 będzie można się napić. Ponoć jest świetne a odpowiednik w sklepie kosztuje od 7 do 12 zł. Nastąpi wymiana handlowa moje wynalazki z wysokim procentem za jego browar. Jestem ciekaw tego smaku. Wolę napić się piwa z małego browaru za 5 zł niż pić siki za 2.5 zł. Różnica w smaku i jakości jest ogromna.

  8. haes82 napisał:

    Nie wiem jak dla was, dla mnie piana to problem jedynie. Ciężko przelać z butelki do kufla, utrzymuje się nie wiedzieć jak długo - a po co mi ona w sumie? Nie rozumiem zupełnie tego rajcowania się wszystkich pianą.

  9. salmosalmo napisał:

    Do produkcji piwa używa się specjalnych odmian jęczmienia odpowiednio uprawianych, co powoduje że taki jęczmień jest droższy od uprawianego zwyczajnie. Taki jęczmień jest "głodzony" (drastycznie małe nawożenie) co powoduję oczywiście spadek plonu, a ma to na celu zmniejszenie zawartości białka, które w słodzie jest niepożądane .