Bo były raz do roku. No i dzisiaj kupując pomarańcze nie wiesz na ile wyrosły same a na ile zostały zsyntetyzowane w laboratorium.
Bo teraz 3/4 pamaranczy to chemikalia
zgadza się
Odczuwanie smaku jest subiektywne - w pewnym stopniu zależy, z czym się dany smak porówna. --- Jeżeli więc za komuny pomarańcze smakowały lepiej, to może to świadczyć o tym, jak nędzny był smak komuny.
To też. Ale podejrzewam, że kubki smakowe też mieliśmy wtedy wrażliwsze. Lata chemii w żywności robią swoje.
Bo teraz to są kapitalistyczne pomarańcze. :D
Z wiekiem gorzej sie odczuwa smak+ewentualna chemia...
Bo były raz do roku. No i dzisiaj kupując pomarańcze nie wiesz na ile wyrosły same a na ile zostały zsyntetyzowane w laboratorium.
Bo teraz 3/4 pamaranczy to chemikalia
zgadza się
Odczuwanie smaku jest subiektywne - w pewnym stopniu zależy, z czym się dany smak porówna. --- Jeżeli więc za komuny pomarańcze smakowały lepiej, to może to świadczyć o tym, jak nędzny był smak komuny.
To też. Ale podejrzewam, że kubki smakowe też mieliśmy wtedy wrażliwsze. Lata chemii w żywności robią swoje.
Bo teraz to są kapitalistyczne pomarańcze. :D
Z wiekiem gorzej sie odczuwa smak+ewentualna chemia...